annikaohans.blogg.se

Våra resor och vårt liv

Tanzania och Zanzibar 2018

Publicerad 2018-02-19 14:31:06 i Allmänt,

17 januari

Nu är vi på väg till Tanzania, klockan 17.10 hämtade taxin oss för färd till Ängelholms station. 17.42 skulle tåget komma, men det var något sent. Vi anlände Kastrup något efter 19.00 och mötte där Jia och Sigge. Vi ska tillsammans resa till Tanzania och Serengeti. Vi kommer att till en början bo i Arusha hos Sigges släkting, Ullrik med familj. Dom jobbar där nere sedan flera år, återkommer med exakt vad. Efter ca en vecka ansluter Sigges släktingar och efter det blir det en safaritur i Serengeti under några dagar. Där efter blir det en vecka slappande på Zanzibar.

Men först ska vi ta oss till Kilimanjaro som är den flygplats som ligger närmas Arusha. Vi åker på "Staff biljetter" vilket innebär obokat. Tanken är att vi ska flyga med Qatar från Köpenhamn till Doha för vidare färd mot Kilimanjaro. Men vi kommer inte med, trots art det såg väldigt bra ut när vi kollade listningar dagen innan. Så det blir övernattning i Köpenhamn för Annika och Hans, hotellet var billigt och komforten i samma nivå. Jia och Sigge åkte till Malmö för att övernatta hos Jias dotter.

18 januari

Återsamling på flygplatsen 06.00 och nu funkade set bättre, avgång 08.30 mot Doha. Här blir det ytterligare en övernattning på ett hotell som vi hittade på booking.com. Plaza Inn, för ca 500: -för ett dubbelrum, och här var det bra komfort.
Vi hann med en sväng på marknaden och tittade på folkvimlet, och det var som vilken arabisk marknad som helst. Helt underbart, det blev också tid att prova lite Qatarisk mat. Fulla av intryck och något matta i pälsen tog vi taxi tillbaka till hotellet.
 
I väntan på flyg mot Kilimanjaro
 
 
Polisbil i Doha
 
 
Gatumusikanter i Doha
 
 
Soluppgång i Doha

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela