annikaohans.blogg.se

Våra resor och vårt liv

Arusha

Publicerad 2018-02-19 16:03:00 i Allmänt,

20 januari

 

Vaknar i någorlunda utsövda, vissa av oss har inte haft någon bra nattsömn medan vi andra sov som grisar. Efter frukosten så packad vi in oss i Ulriks bil för en liten utflykt. Första stopp blev efter att vi skumpat omkring på i våra ögon sett urusla vägar, man kan knappt kalla det väg. Men enligt Ulrik är det bra att vägen har djupa hål och stora vallar, det blir naturliga farthinder. Ulriks bli är en stor Toyota Land Cruiser med fyrhjulsdrift. Dom flesta bilar är av den typen.

Vi stannade för fika på ett ställe som serverade riktigt gott kaffe och i anslutning till denna anläggning finns det en verkstad där funktionshindrade bereds arbete. Stället heter Shanga vilket betyder pärla. Man jobbar med olika typer av hantverk. Man tillverkar egna glaspärlor av gamla öl- och vinflaskor. Förutom pärlor så gör man också andra glasarbeten som är väldigt avancerade. Jia prövade på att tillverka glaspärlor med en viss framgång. Det inhandlades också några av alsterna, Annika köpte ett snyggt halssmycke och Hans hittade en praktisk vinkork.

Vi tog en tur med bilen genom Arushas centrum, och man måste bara inse att det är mycket annorlunda än en svensk stads centrum. Vilket myller och vilket folkliv. 

Därefter besökte vi en ny attraktion för Arusha, ett shoppingmall, byggt av indier och med många indiska affärer. Stället känns lite malplacerat i det gytter av småbutiker som finns. Vi köpte glass som enligt samstämmiga uppgifter smakade utmärkt. Vi gjorde en lov på matvarubutiken, priserna är europeiska så här handlar inte den vanliga tanzaniern.   Vi åkte därefter hem för att tvätta av oss lite damm och byta skor.

 

Kvällen spenderade vi på The Blue Heron en utmärkt restaurang där det också fanns en liten shop. Något lite blev det allt handlat här också. Maten var helt utmärkt, så vi blev alla mätta och belåtna. Kvällen avslutades rätt fort efter det att vi var tillbaka hemma igen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela