annikaohans.blogg.se

Våra resor och vårt liv

Slut på påskfirande

Publicerad 2016-04-01 11:41:50 i Allmänt,

På söndagen avslutades påskfirandet med en procession mitt på dagen. Nu gick alla färger i rött och vitt. Det var mycket guld med i leden. Alla verkade mycket gladare, man återgav Jesu uppståndelse. Men vårt liv flyter vidare i sorgfri glädje. Men blir som en tonåring här nere, inget direkt ansvar för något!! Nja så illa är det inte men livet är mycket enkelt på alla sätt och vis. Den senaste veckan har vi tagit det väldigt lugnt, varit på stranden, i solen men även doppat oss i Medelhavet några gånger. Vi har umgåtts lite med Yvonne och Anders som hade besök av Yvonnes dotter Emelie. Vi var på Julies (Kubansk restaurang) på söndagkvällen och hade en trevlig stund med god mat.

På onsdagen var vi på The Boat Yard (som egentligen heter El Varadero) där britterna hade jamsession i solen. Vi var där en stund och lyssnade på bra musik och fick oss några uppfriskande glas vitt vin. Senare på kvällen stannade vi till på Maria Bonita och åt en härlig middag.

Vi har också under denna vecka försäkrat oss om att vi återkommer till Nerja även nästa vinter. Vi har gjort klart med en lägenhet (litet hus) mycket centralt i byn, adressen är Carabeon om någon känner till Nerja. Det blir promenadavstånd till allt i Nerja och vi slipper den långa backen till Capistrano.

Men nu går vi också in i vår sista vecka på vår långa vistelse i Nerja, tänk vad tiden har gått fort. Det känns som om vi nyss kom hit, men det har gått nästan 3 månader…..oj, vad fort det gick.

 

Söndagsprocessionen har börjat
 
Unga flickor bär korset
 
Orkestrarna har haft fullt upp, även de små har varit med varje procession
 
Lite tyngre grejor bärs fram av starka män
 
Här är "gräddan" av Nerjas topp
 
Mycket rökelse var det
 
Det ser tungt ut, och här är bara början. Processionen tog väl ca 4-5
timmar innan dom var hemma i kyrkan igen
 
Yvonne och Anders
 
Emelie, Hans och Annika
 
Här ska vi bo nästa vinter (gubben utanför ingår inte)
 
The Boat Yard
 
Pil Pil på Maria Bonita
 
God mat
 
Lunch på stranden
 
Tappasställe 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela