annikaohans.blogg.se

Våra resor och vårt liv

Malaga

Publicerad 2016-02-04 12:02:36 i Allmänt,

 
 
På måndag morgon åkte vi till Malaga tillsammans med Thomas Nordstrand, Thomas skulle träffa lite resebyråfolk från Sverige. Det visade sej att det folket kom från Resia i Upplands Väsby där Eva Drugge är en av delägarna, och hon hade med sej en medarbetare (Maria). Eva är vår närmaste granne hemma i Upplands Väsby. Resebyråfolket hade dagen fullbokad med hotellbesök m.m Annika och Hans ägnade dagen åt att flanera i staden och försökte oss på att shoppa loss lite. Men som vanligt blev det inget förutom att Annika köpte maskara för några tior. Men vi hade en helt fantastisk dag i solen. Förutom att flanera i staden så blev det utefter kajen bland alla båtar och små matställen. Vi hade en häftig eftermiddag med sol och mat i skuggan. Vi träffades sedan i baren vid halv åtta för en drink och sedan gemensam middag. Middagen intogs på Les Patios de Beatas som har som specialitet avsmakningsmenyer med vinpaket. Det var en fantastisk upplevelse både för smaken och ögat. Efter maten gick vi en runda på några ginbarer som verkar vara väldigt poppis i Malaga. Vi hade en väldigt trevlig kväll med våra grannar, Thomas från Spanien och Eva från Upplands Väsby. Vi frukosterade tillsammans sedan drog resebyråfolket för att titta på nya objekt, Annika och Hans besökte Malagas Saluhall och sedan blev det ett besök på ett stort shoppingcenter ”Larios” för att försöka shoppa loss, men det blev ett klent resultat även här. Vi tog en taxi ut till del Palo som är en gammal del av Malaga där fiskarbefolkningen höll till, det gör man väl till viss del fortfarande. Nu har man börjat rusta upp och utveckla området. Massor med små restauranger och små pittoreska hus. Därifrån promenerade vi längs strandpromenaden tillbaka till Malaga i solen. En härlig dag blev det även på tisdagen. Vi hämtade vårt bagage och tog bussen hem till Nerja resan upplevdes som väldigt kort eftersom vi båda somnade så sött, utpumpade av två dagars intensivt umgänge och långa promenader. Totalt promenerade vi 30 km på två dagar.
 
En paus i allt promenerande
 
Utanför hotellet
 
Första rätten, lax gravad i gin. Serverades med en gin tonic!?
 
Fisk med thaisås
 
Mer fisk, med firterad banan
 
Lammkött
 
Crem brullée
 
Blandning av GT, olika tonic till olika ginsorter
 
Efter för många GT blir man blå
 
Saluhallen i Malaga
 
Saluhallen i Malaga
 
Saluhallen i Malaga
 
del Palo
 
Utsikt från hotelltaket
 
Fyren i Malaga
 
Christian Radic, norskt skolskepp på besök i Malaga
 
Lite kultur, Hans Christian Andersen och Hans Alexandersson. HC Andersen
uppehöll eig i Malaga i sex dagar på väg till Granada. Och så fick han en staty
rest där?
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-07 06:19:33

Nu har det nog blivit lite mycket sangria för er. Jag hävdar bestämt att vi är lite närmare av grannar än vad Eva är. Åtminstone 2-3 meter.

Svar: Till Dej som har skrivit en komentar men väljer att vara anonym vill jag bara förtydliga att vi menar vår granne i norr. Vi har också en toppen granne i söder, men den grannen var inte i Malaga.
Hans Alexandersson

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-08 00:47:55

Den anonyma grannen kanske bara råkade glömma skriva sitt namn.
I det södra hushållet finns det även en fyrbent sak som inte alls är nöjd.

Anonym då

Svar: Vi saknar också den lilla fyrbenta krabaten nästan lika mycket som resten av den anonyma familjen.
Hans Alexandersson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela