annikaohans.blogg.se

Våra resor och vårt liv

Första dagarna i Nerja

Publicerad 2016-01-12 11:07:10 i Allmänt,

Vardagslivet börjar så sakteliga rulla i gång här nere, på söndagen blev det inte många knop gjorda, vi var nog fortfarande något omtumlade efter vår resa tvärs igenom hela Europa. Våra etapper såg ut på detta vis. vi startade i Upplands Väsby och körde via Mölnlycke och lämnade av Barbro (Annikas mamma som firat jul och nyår i Väsby) och åkte till Stena terminalen det blir 530 km. Båten tog oss till Kiel och därifrån körde vi 760 km genom snö och halka till Karlsruhe. Nästa etapp gick till Séte något söder om Montpellier 906 km. Sedan var det Valencia 786 km och sedan sista etappen till Nerja 608 km. Totalt körde vi 3590 km. vi åkte måndag morgon och var framme lördag eftermiddag. 

Så söndagen tog vi det väldigt lugnt. På kvällen var vi hemma hos Sofie och Robert på en enastående middag och massor med skratt och prat. 

Måndagen ägnade vi åt att fixa massor med praktiska grejor. Vi har tagit med våra elcycklar och ett av batterierna vill inte ladda, så ner till cykelhandlaren och han ska se vad som går att göra, annars har han batterier att sälja. Vi tvättade också bilen och då for den ena backspegeln av, det tog lite tid med förenade krafter från både personal och andra kunder att pussla ihop den igen.

Det tredje stora problemet var att när vi skulle plugga in en skarvsladd så small det bara kring en adapter som var inpluggad. Det var lite märkligt tyckte vi. Dom vi hyr av skickade upp en elektriker för att undersöka felet. Det visade sej att vi hade över 400 volt i eluttaget vilket var lite mycket. Så man höll på i huset i flera timmar med att felsöka och åtgärda. Exakt vad som hänt är oklart för oss, men man plockade bort mängder med kabel ur väggarna. Förklaringen var att en annan elektriker hade varit här och dragit nya kablar och inte tagit bort de gamla. På något sätt hade man ström både på de nya och gamla? Ja vi vet inte men obehagligt var det. Det var ju tur det bara var en adapter som gick åt skogen, hade men fått i sej 400 volt så hade nog hårlockarna rakna!?

Men nu lunkar vi på i vår härliga Spanien takt.

 
Felsökning och åtgärdande tog hela eftermiddagen
 
Kablar som plockads ur väggarna på nedra planet
 
Livet har återgått till det vanliga
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela