annikaohans.blogg.se

Våra resor och vårt liv

Kristina och Örjan kommer till Nerja

Publicerad 2016-03-10 23:30:00 i Allmänt,

Knappt hade Carro och Fredrik åkt hem så var Kristina och Örjan på gång. Första kvällen åt vi middag tillsammans med Ingrid och Bengt som också besökte Nerja. Ingrid och Annika är gamla skolkamrater och Kristina och Ingrid känner varandra från Telia (det gör i och för sej Hans också). Vi drog sedan i gång i högsta tempo och redan dagen efter de anlänt så gjorde vi Pampaneira. Denna dag var det helt klart och landskapet visade sej från sin vackraste sida. Vyerna är helt otroliga höga berg och djupa dalar. Vi strövade omkring i Pampaneira och lät oss bedåras av charmen och vyerna. Naturligtvis så besökte vi Bodega el Lagar och åt en härlig lunch. På vägen hem stannade vi och handlade apelsiner direkt från odlaren och betalade 2€ för 6 kilo, apelsinerna var av högsta kvalitet.

Nästa dag spenderades på Burrianastranden, vi hyrde solstolar och passade på att bada i medelhavet! Om det var kallt? Nej då det var 15 grader. Men vi badade alla 4. Vi åt paella till lunch och hade en härlig dag, kvällen spenderade vi naturligtvis på Fitzgerlads och jamsession. Där träffade vi också Yvonne och Anders (gamla arbetskamrater till Annika på Arlanda) och Sofie och Robert (våra kompisar här i Nerja) dök också upp. Lite shopping i Nerja hann vi också med.

Söndagsmorgon efter frukost drog vi mot Ronda och senare Sevilla. Vi flanerade runt i Ronda, tittade på tjurfäktningsarenan som fortfarande används. Det är tjurfäktning under hösten. I september är det full fart på arenan. Ronda är en gammal och fin stad. Vi fick lite lunch där innan vi drog vidare till Sevilla. Det var bokat hotell på Don Paco dit vi anlända på sena eftermiddagen. Efter att vi pudrat näsorna och fixat till anletena något gav vi oss ut för att göra en första koll på staden. Vi drog runt en stund och hann med både ett vin stopp och senare en bra middag. Men vi var lite möra så det blev en tidig kväll som avslutades med GT i hotellbaren.

Efter frukost blev det ”hop of hop on buss” för att se så mycket som möjligt av Sevilla, men när vi klev på bussen började det att regna, så vi kunde inte sitta på övervåningen och därför tappade vi lite av känslan av en sådan här färd. Men det gav oss i varje fall en bra bild av staden. Sen var det dags för lite fika innan vi besökte katedralen. En mäktig byggnad som är den tredje största katedralen i världen. Sen var det shopping igen. Kvällen var bokad för Flamenco föreställning. Vi hade fixat biljetterna via receptionen på hotellet och hade väl inte så stora förväntningar på kvällen. Men vi var alla helt förtrollade av vad vi såg och upplevde, fantastiskt är ordet vi alla använde. Det går inte med ord att beskriva, men det var fantastiskt bra. Efter förställningen var vi så klart hungriga och törstiga. Vi frågade några killar på teatern där vi var om det fanns något bra matställe i närheten. Det pekade runt hörnet, där hittade vi ett ”hål i väggen”. Efter lite språkliga problem så fick vi in fantastisk bra mat för nästa inga pengar alls. Varmrätt, vin och dessert för 38€, inga stora pengar när man tänker på att vi var 4 personer.

Nästa dag drog vi till Gibraltar, resan tog 2,5 timmar och när vi kom fram var det gott med en fika. Sen var det rundtur med Arthur som var vår guide, vi åkte högst upp på klippan och besökte både grottorna, aporna, tunnelsystemet och fick se den fina utsikten. Vi såg både Afrika, Spanien och in i Portugal. Vi åt en rejäl och sen lunch innan vi styrde kosan mot Nerja igen. När vi var hemma var det natta macka och så sov vi snart gott i våra sängar.

Onsdag morgon bar det av till Malaga med Kristina och Örjan för deras hemfärd till kylan igen. En intensiv och händelserik vecka har det varit, men vi har haft jätte trevlig och kul.

 
Bengt och Ingrid tillsammans under middagen
 
 
Hans och Örjan provar 25 årig rom ( klockan är 10.43)
 
Det här är vad pojkarna han med att prova innan 15.00
 
En vy från Alpujaradalen
 
Mycket mat på Bodega el Lagar 
 
Hans får hjälp med att tranchera sin kanin
 
Hans tillsammans med några häxor, inga av dom är
Annika eller Kristina
 
Annika med en syster
 
Expedition i bergen
 
Don Örjan dyker upp i Nerja
 
På tjurfäktningsarenan
 
"Tjuren" Hans är på gång
 
En riktig tjur
 
Ronda
 
Middag i Sevilla
 
En fikus i Sivilla (det är trädet som är fikusen)
 
Entreen till katedralen
 
Mycket guld på stora altartavlan
 
En otroligt vacker byggnad
 
Placa Major i Sevilla
 
Flamenco, full action
 
Flamenco, vackara damer
 
Flamenco, snygga pojkar
 
Flamenco
 
Gibraltar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela