annikaohans.blogg.se

Våra resor och vårt liv

Lena och Thomas på besök. Hans åker hem!

Publicerad 2016-03-21 12:38:00 i Allmänt,

Lena och Thomas kom på besök med sina hundar Lilja och Filippa över helgen den 11-13 mars. Vi gjorde naturligtvis en sväng ner till byn på fredakvällen med besök på Fitzgeralds och lite jamsession, vi käkade gott innan vi åter vände hem.

Lördagen åkte vi upp i bergen, vi besökte Pampaneira där vi fikade och njöt av den krispiga luften och den sköna solen. Där efter fortsatte vi upp till Trevélez, en bergsby som ligger väldigt avlägset i bergen. Resan upp dit är otroligt vacker, vägen slingrar sej upp och ner med branta stup på sidorna. Väl framme i byn så konstaterade vi att luften var ännu krispigare, så där 8-10 grader men otroligt ren och klar. Vi knallade runt och tittade oss omkring. Vi åt lunch på ett lokalt ställe (Piedra Ventana) där vi åt lokal mat som var mycket bra. Men blir särskilt glad när man betalar, 38 € för 4 personer med vin till de som inte körde. Lördag kväll tog vi en tapasrunda, vi hann med några ställen och alla var nöjda med denna händelserika dag. På söndagen återvände Lena och Thomas med sina hundar hem till Costabella.

Tisdag åkte Hans till Stockholm några dagar och lämnade Annika vind för våg i solen och värmen. Annika levererade Hans till flygplatsen i Malaga på eftermiddagen och hämtade där upp Tuula (en gammal SASare) som sedan avlevererades hemma hos Yvonne och Anders (andra gamla SASare). Därefter blev Annika bjuden på middag hemma hos Yvonne och Anders. Onsdag eftermiddag tillbringade Annika tillsammans med Sofie och Robert på the Bootyard där det var jamsession i solen på eftermiddagen. Torsdagen tillbringade Annika i solen på takterrassen, så någon nöd gick det inte direkt på henne.

Hans återvände på fredag förmiddag tillbaka till solen, värmen och Nerja. På lördagen åkte vi till Solebrena och besökte där Ron Montero. Vi inhandlade där några flaskor för invärtesbruk och fick också en guidad tur i anläggningen. Man bjöd också på goda bakverk eftersom det var farsdag i Spanien.

På söndagen påbörjades påskfirandet i Nerja, den första processionen som markerar att vi går in i stilla veckan gick av stapeln, vi hedningar tog oss sedan en promenad i Nerja och njöt av solen, några tappas blev det innan vi avslutade med en sen lunch.

Fikapaus i Pamapneira
 
Lunch i Trevelérz
 
Maten, seranoskinka och chritzos från trakten 
 
Tappas, skål!!!
 
Jamsession på teh Boodyard
 
Lagret på Ron Montero
 
Bakverk och rom. I muggen smält choklad med rom (Lumumba?)
 
 
 
Processionen på väg mot kyrkan
 
Tappas i solen
 
Tappas i solen
 
 
 

 

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2016-03-21 16:09:08

Både ser och låter helt fantastiskt! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela